Af Sebastian Olesen, 26. august 2021

Glæde og taknemlighed fylder mig efter en skøn Mahabba ungdomsweekend i Odense. Cirka 60 personer fra hele Danmark deltog d. 20.-22. august i Bykirken for at lære mere om, hvordan vi som kristne kan elske muslimer med Guds ubetingede kærlighed. I weekenden var der sat tid af til både lovsang og bøn, og flere oplevede her at blive berørt af Guds kærlighed til mennesker.

Vi havde bl.a. en bedevandring i Vollsmose, hvor deltagerne blev delt op i fire grupper. Herefter skulle grupperne hver især rundt til fire checkpoints i Vollsmose, og ved hvert sted fik de lidt info om området og nogle bedeemner. Og så blev der bedt! Nogle borgere i Vollsmose iagttog os med nysgerrighed og spurgte, hvad vi havde gang i. Det førte til et par gode snakke om Gud, venskaber på tværs og bøn.

Anna Lisbeth Sonne fra Bibelcaféen i Bording fortæller: ”Bedevandringen i Vollsmose gjorde et stort indtryk på mig. At bede helt konkret for beboerne, mens vi gik rundt på området, var en stærk oplevelse for mig.”

Udover bøn og lovsang var der inspirerende oplæg og rigt fællesskab. Om lørdagen var der panelsamtale over emnet ”Hvordan kan vi bygge bro og skabe stærke venskaber til muslimer?” I panelet var Anna Lisbeth Sonne, Artin Savari, Awat Sarfe og Palle Flyger. De delte ud af både gode og dårlige erfaringer til stor inspiration for os alle. En pointe fra panelet der står tilbage i min bevidsthed er, at jeg kan vinde en diskussion med en muslim, men tabe ham som ven. Jeg vil derfor blive bedre til fremadrettet at prioritere venskabet over diskussionen.

Patrick McDonald kom og besøgte os fra England. Han talte om Guds kald til, at vi træder ud og får skabt kontakt til de 250.000 muslimer i Danmark. De har brug for en kristen ven, og de har brug for Jesus.

En ting jeg glædede mig meget over i weekenden, var diversiteten blandt deltagerne. Der var danskere, iranere, congolesere og mange flere. Desuden var fire forskellige asylcentre repræsenteret. På den måde blev vi ikke kun inspireret fra scenen, men også fra fællesskabet med hinanden.

Kristina Eskildsen fra Aarhus beretter: ”Det gjorde indtryk på mig, hvor vild og kærlig en Gud vi tror på, og hvordan Han bare former vores hjerter! Og så nød jeg virkelig at møde kristne fra forskellige kulturer og bede for muslimer sammen.”

Også Artin Savari fra Aaløkke Asylcenter i Løgumkloster var glad for fællesskabet: ”Jeg har lært Jesus bedre at kende og fået nye søskende og venner, dejlig mad og god musik. Jeg glemmer aldrig deres kærlighed til mig. De andre respekterede mig meget, selvom jeg er asylansøger. Det betyder altså, at Jesus har lært dem hvad kærlighed er.”

Som afslutning på weekenden havde vi en dejlig gudstjeneste i Vollsmose Kirke. Sognepræst Jens Andersen fortalte om sit første møde med Mahabba og om hvorfor han søgte stillingen som præst i lige netop Vollsmose. Dennis Mbulaulu som er præst i Elohim Church i Vollsmose holdt andagt for os, og deres lovsangsleder ledte os alle i afrikansk bøn og lovsang. Sikke en enhed! Til sidst i gudstjenesten skete noget helt fantastisk. Vi blev ledt gennem sangen ”God is so good.” Og under denne sang fik flere af os en stærk oplevelse af, at Gud i dette øjeblik gjorde noget meget smukt i vores fællesskab, og at noget skete i den åndelige verden. Præcis hvad der skete, ved jeg ikke. Men Gud gjorde noget iblandt os. Lad os derfor fortsætte med at bede. Og lad os i kraft af Guds kærlighed og med fornyet glæde gå ud og elske muslimerne.

I weekenden blev deltagerne desuden opfordret til at tage Mahabba med hjem. Flere af deltagerne tog opfordringen til sig, og tre nye grupper er nu på vej til at se dagens lys. Det gælder København, Aarhus og Herning. Nogle vil begynde med bøn, og andre overvejer at starte med at invitere forskellige kirker i byen til kursus i Friendship First. Ønsker du at være en del af en lokal Mahabba gruppe, er du velkommen til at kontakte styregruppen her på hjemmesiden.

Programmet for weekenden var

Fredag d. 20. august
17.00-18.00: Ankomst og indlogering
18.00-19.00: Velkomst og aftensmad
19.00-20.15: Guds hjerte for muslimer – Sebastian Olesen
21.00-22.30: Afrikansk bøn og tilbedelse med Elohim Church fra Vollsmose
22.30-00.00: Hygge og fællesskab i caféen

Lørdag d. 21. august
09.00-10.00: Morgenmad og andagt
10.00-11.00: Panelsamtale: Hvordan kan vi bygge bro og skabe stærke venskaber til muslimer?
Sara (Syrien), Farhad (Iran) m.fl.
11.15-12.00: Hvad kan vi bruge Friendship First og Mahabba til? – Poul Martin Nielsen
12.00-14.30: Frokost i Vollsmose Torvs restauranter
15.00-17.30: Kaffe hos afrikanske kristne i Vollsmose og gåtur til bønnebjerget
18.00-19.00: Festmiddag i Bykirken
20.00-20.45: Guds kald – Patrick McDonald (UK)
21.00-22.30: Lovsang og vidnesbyrd

Søndag d. 22. august
08.15-08.45: Morgenmad og morgenbøn
09.00-09.45: Fælles samtale: Hvad tager vi hver især med hjem?
10.30-12.30: Medvirke ved gudstjenesten i Bykirken
12.30-13.30: Frokost i caféen med kirken
14.00-15.00: Andagt og afslutning i Vollsmose Kirke med sognepræst Jens Andersen m.fl.

Billeder fra weekenden 20.-22. august